Vaikuttajamarkkinointi ❤️ 360° VR-videot

Tavoita uusia asiakkaita vaikuttajamarkkinoinnilla! 

Vaikuttajamarkkinoinnin keinoin on mahdollista tavoittaa kohderyhmä, joka on muutoin asiakkaan markkinointiviestinnän ulottumattomissa. 

Kampanjalla tavoitetaan uusia asiakkaita, nostetaan seuraajien tai tilaajien määriä asiakkaan kanavissa sekä vahvistetaan brändiviestiä!

Ensiarvoisen tärkeää on valita mukaan vaikuttajat, joiden seuraajista löytyy toivottu kohderyhmä!

Nykyisin ostopäätökset tehdään kaverisuosituksien pohjalta, vaikuttajat tunnetaan medioiden välityksellä kuten kaverit!

KAMPANJAIDEA

Näkyvyyden takaamiseksi jokaiselle videolle osallistetaan mukaan paikallisia mikrovaikuttajia ja valtakunnallisia vaikuttajia (bloggaaja, tubettaja, muusikko, urheilija jne).

Paikalliset vaikuttajat eli mielipidejohtajat ovat mikrovaikuttajia, joihin on helppo samaistua: heitä on helppo seurata kuin kaveria. Tämän päivän ostopäätökset tehdään kaverisuosituksien pohjalta!

Valtakunnalliset vaikuttajien kautta on mahdollista tavoittaa jopa satojatuhansia silmäpareja ja valikoidusti asiakkaan toivoma kohderyhmä!

Kampanjassa toteutetaan neljä videoita Youtube tai Facebook -videota asiakkaan kanaville. Kullekin videolle tuotetaan behind the scenes -videot ja teaserit sosiaalisen median markkinointia varten.

Jotta saavutetaan videoille enemmän katsojia ja pitempiä katseluaikoja tuotetaan videot 360° VR-videoina.

”360° VR videot muuttavat kaiken mihin olemme perinteisesti tottuneet videoiden katsomisessa. Se muuttaa meidät katsojasta kokijaksi. Se luo tunteen, että olemme osa jotakin. 360° VR videoilla on mahdollista saada suora yhteys katsojan aisteihiin, tunteisiin ja koko kehoon, jolloin haluamamme viesti menee paljon paremmin perille.”
– Kristian Katisko, Co-Founder, 360teekki Oy

Lisäksi 360° VR videot mahdollistavat usean henkilön samanaikaisen keskustelun aiheesta kuin aiheesta, samalla antaen katsojalle kokemuksen keskutelussa mukana olemisesta.


KÄYTÄNNÖSSÄ

Kattavuuden lisäämiseksi vaikuttajat osallistetaan mukaan kullekin ominaisella tavalla! Heidät otetaan mukaan jo ideointivaiheeseen, jotta asiakkaan videoille saadaan mukaan uudet ja raikkaat ideat sekä varmistetaan, että sisältö on juuri oikeaa heidän seuraajilleen. Samalla vaikuttajat sitoutetaan kampanjaan yhteisen suunnittelun kautta ja videoiden leviäminen varmistetaan myös orgaanisesti. Osallistamalla vaikuttajat kampanjan suunnitteluun varmistetaan, että sisällöt kiinnostavat kohderyhmää!

Paikalliset mikrovaikuttajat etsitään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. He näkyvät videolla omilla kasvoillaan ja osallistuvat videon jakeluun heille sopivalla tyylillä.

Valtakunnalliseksi vaikuttajaksi valitaan mukaan henkilöt, jotka tavoittavat asiakkaan toivoman kohderyhmän parhaiten ja sopivat asiakkaan arvoihin! Mukaan valitaan vaikuttajat, joiden arvot ovat tasapainossa brändin arvojen kanssa ja joiden kautta on mahdollista saavuttaa haluttu vaikuttavuus! Tulokset mitataan ennen ja jälkeen kampanjan.

 

JAKELU

Videoiden leviäminen ja viraalisuus varmistetaan jakelun suunnittelulla! Jakelukanaviksi valjastetaan asiakkaan omat kanavat mahdollisimman laajasti, mahdolliset sidosryhmien kanavat, mikrovaikuttajien kanavat sekä valtakunnallisten vaikuttajien kanavat. Jakelu suunnitellaan monikanavaiseksi (Youtube, Facebook, Twitter, Snäppi, Instagram ect.), jotta kohderyhmä tavoitetaan varmasti!

Suunnittelemme ja toteutamme videon jakelun sosiaalisen median kanavien ylläpitäjille puolestanne. Jakelusuunnitelma pitää sisällään oikeat hashtagit, muut mahdolliset tagit sekä ohjeistukset, jotka edesauttavat videoiden leviämistä ja mahdollistavat sen löydettävyyden kohderyhmässä. Lisäksi suunnittelemme Facebook, Isntagram ja/tai Youtube -mainonnan ja ohjeistamme kanavien ylläpitäjät sen tekemiseen. Sosiaalisen median mainonnalla voidaan ohjata yleisöt asiakkaan haluttuun kanavaan. Oikein tehdyllä, suunnitelmallisella mainonnalla voidaan moninkertaistaa reach.

TAVOITTEET JA ONNISTUMISEN MITTAAMINEN

 1. Mitkä olivat valitut seurantaluvut kampanjan alussa? Montako uutta asiakas/seuraajaa/tilaajaa saatiin kampanjan aikana?
 2. Kampanjan vaikuttavuusluvut eli katselukerrat, katseluminuutit, reagoinnit, jaot. Tulokset analysoidaan eikä vain raportoida.
 3. Käyttäjien kokemukset
 4. Vertailu tv-mainontaan ja ns. perinteiseen mainontaan

Tilaa kampanja tästä!

 

HUOM.
Luo alta tarkempi kuvaus videotuotannosta, palvelun hinnat ja meidän referenssit! 👇360
°-VAIKUTTAJAVIDEOIDEN TUONTO ASIAKKAAN KANAVIIN

Päävideo, Behind the Scenes ja teaserit, yhteensä 12 x 360°-video.

Synopsis: 360°-videon sisältö suunnitellaan kaikkien toimijoiden yhteistyössä. Sisältö hiotaan käsikirjoitusvaiheessa.

360° VR-videoiden avulla katsojalle syntyy selkeä käsitys asiakkaan tuotteesta tai palvelusta. Lisäksi 360° videomuoto kuvaa videoiden viihdearvoa ja niillä voidaan kertoaa laajempaa tarinaa. Katsojan on helppo samaistua videolla näkyvään tilanteeseen, ja intensiivisemmän kokemuksen jälkeen katsojan kynnys ostaa asiakkaan tuote tai palvelu on matalampi. Tutkimuksen mukaan 360° videoita katsotaan viisi kertaa kauemmin kuin tavallista videota.

Lisäbonuksena voidaan antaa asiakkaalle toimintatapakoulutusta tai ohjeistua sekä tehdä erilaista tuotesijoittelua.

 • Teaser-video Kesto 20 – 30 sek
 • Päävideo Kesto 3 – 5 min
 • Behind the Scenes Kesto 2 – 3 min

Kokonaisuus sisältää:

  1. Käsikirjoituksen
  2. Kuvaussuunnitelman
  3. Suunnitelman mukaisen videon kuvaamisen 2 henkilön tuotantotiimillä (ohjaaja / kuvaaja, äänittäjä)
  4. Making of -valokuvia kuvauksista
  5. Musiikin, tekstityksen ja puheiden äänitykset
  6. Jälkituotannon eli leikkauksen, videon värimäärittelyn, grafiikat ja äänen jälkikäsittelyn
  7. Videot ovat Facebook- ja Youtube-yhteensopivia

Kuvaukset

Käytössämme on moderni 360°-videoissa käytettävä kalusto. Kuvatessa käytämme liikkuvaa tai staattista 360°-kuvaamistapaa.

Editointi

Toimitamme jokaisesta osasta vedoksen, johon pyydämme tekemään mahdolliset halutut korjaukset. Lopullinen videoaineisto toimitetaan teille Youtube- ja Facebook -alustoille sopivassa muodossa.

Videot

Videomuoto on 360°-video. Se sopii esitettäväksi parhaiten Youtubessa ja Facebookissa. 360° antaa katsojalle intensiivisemmän kokemuksen, ja niitä voidaan lisäksi näyttää messuilla virtuaalilasien kautta tai tabletin ruudulta. Tutkimuksen mukaan 360°-videota katsotaan viisi kertaa kauemmin kuin tavallista videota.

Tekstitys kv-levityksen tueksi lisämaksusta

Videoille on saatavana kauttamme tekstitys, jota voidaan käyttää Youtube- tai Facebook-alustoissa. Youtubessa julkaistavien videoiden otsikot, kuvaus (description) ja avainsanat käännetään myös. Käännöksistä ja litteroinnista huolehtii kielitoimisto. Katso kohta referenssit.

Videon kaikkien tekstien (puheen tekstitys, otsikot, avainsanat, videon selitekuvaus) käännös ja litterointi sekä asennus videoihin 300 € + alv. 24 % / video. Tekstitys toimitetaan myös .srt-tiedostona asiakkaalle myöhempää käyttöä varten. Mahdolliset käännöskielet yllä olevalla hinnalla: englanti, saksa ja venäjä.

 


HINNOITTELU

Vaikuttajamarkkinointikampanja sisältää:

 • Suunnittelutyön
 • Valtakunnallisten (3-4 hlö) ja mikrovaikuttajien etsimisen, esittelyn ja valinnan
 • Viestinnän ja ideoinnin vaikuttajien (mikro+valtak.) kanssa
 • Videoiden jakelun ja jakelusuunnitelman
 • Mittarit ja raportointi
 • Facebook-mainonnan suunnittelun, oikeiden kohderyhmien etsimisen sekä ohjeistamisen ylläpitäjille
 • Käsikirjoitustyön

Yhteensä 10 200,00 €

 

Suositusbudjetti vaikuttajakustannuksiin:

 • Yhteistyö mikrovaikuttajien kanssa (huom useita eri ryhmiä) yhteensä noin 6 000 euroa, alv 0%
 • Facebook-mainonta yhteensä noin 2 000 euroa, alv 0%
 • Valtakunnalliset vaikuttajat yhteensä noin 10 000 – 30 000 euroa, alv 0%

 

360°-vaikuttajavideotuotanto sisältää

 • 12 kpl videoita
 • Kuvakäsikirjoitustyön
 • Kuvaussuunnitelman 
 • Äänisuunnittelun
 • Kuvauksen
 • Editoinnin ja jälkituotannon

Yhteensä 17 850,00 €

 


REFERENSSIT

Vaikuttajamarkkinoinnin kampanjat

Pauligin Paulan tyylilanseeraus: https://www.youtube.com/playlist?list=PLig8BQtjHu7DiZFaZmtfVyPQmUnKVzmxZ

Vaikuttajamarkkinointia Kampin kauppakeskuksen, Tekniikan Akatemian ja Kauppakeskus Zeppelinin kanssa: http://www.silia.fi/blogi/4196/

360° VR-videoita

Attendon Mummola hoivakodin esittely: https://youtu.be/ZRiO4Q6XTmY

Superpark Vantaa esittely: https://youtu.be/yonkf3ybVnk

Superpark Oulu esittely: https://youtu.be/bz3ZvLU4kC0

Kasvitieteellinen puutarha: https://youtu.be/bfqkIBJI4JY ja https://youtu.be/E-O9QREbn7I

Kolilla kuvatut talvimaisemat: https://youtu.be/PxONZzn0KJU

Perinteinen video
Esimerkki englanninkielisellä tekstityksellä olevasta luonto- & kalastusvideosta: https://youtu.be/ZI8GJqA41J0

Tilaa kampanja tästä!